Wednesday, 10 August 2011

ajal dan maut semua dkt tgn allah

baru jer tadi dpt berita , salah seorang rakan masa study kat mtrik dulu
mniggal dunia dalm pjlnn balik smbhyg subuh...masyaallah, untungnyer arwah 
mninggal dunia dalam bulan ramadhan ,,,.otw nak g smbhyg subuh n accidnt..
itulah kebesaran allah ...orang yang baik selalunyer akan pergi dulu...ya allah..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan tmpatkan lah arwah disisi mu yang beriman..aminnn

kadang2 apabila kita trima berita kehilangan seseorang mcm xpercaya jer..sekelip
mata jer dia akan pergi utk tgglkan kita..mgkin allah lebih syangkan dia..kita yang masih
bernafas nih mestilah sentiasa bersediap sedia..kerana sekejap jer allah boleh ambil nyawa
kita , xkiralah masa tuh kita tgh makan , tgh drive or apa2 jer...dekat mana2 pon allah boleh
tarik nyawa kita..xda kurang sesaat dan lmbat sesaat pon...tiba2 aq berasa takut sgt..

aq takut amalan aq xcukup..aq masih xbersedia lagi..masih bnyk perkara yg aq kena
perbetulkan..lagipon masih bnyk bnda n perkara yg aq nak capai..aq nak smbung belajar,
nak kjer bagus2 , nak banggakn mak n abh..aq takot ya allah...aq takot sgt...tapi kalau dah
sampai masanyer, aq redha...hurmmm..bila dah mcm2 bnda trjadi lagi2 orang2 yg aq syg
tgglkan aq, aq rasa semakin aq dkt dgn kau ya allah .. bimbinglah aq ke jalan yang kau redha..
tiap2 hari lepas solat mesti aq berdoa smoga kau pnjgkan umur mak ayh aq , aq n smue 
saudara seagama aq..aq nak capai impian mak ayh aq ya allah..mak ayh aq nak sgt tgk aq
memiliki segulung ijazah..mreka nak sgt pergi ke majlis konvo anaknyer..

Ya allah , kau makbulkan lah doa aq nih..aq cuma nak impian mak ayh aq tercapai..
aq xsggup nak kecewakan mereka ya allah..cukuplah selama nih aq dah bnyk kecewakn
mereka..ya allah ...hurmmm...insyaallah , aq akn beljar bersungguh agar impian 
mak ayh aq tercapai..aminnnnnn



putus cinta?? bukan akhir hiduplah, chaiyookk!!


Sapa2 kat cinih pernah putus cinta??allaaaa..broken heart lah..adeii b.mlayu xphm
nk gak aq explainkn lam omputeh..hahaha..ok2, time 2 srius..huhu..agaknyer kalau aq
tnye baby dorang leh jawab x??haha..mestilah leh tp dlm bhasa baby lah..kita xkan phmnyer
tol x??hehe...ok..semua orang mesti pernah putus cinta a.k.a putus hati a.k.a patah hati
hahaha,per daa aq mrepek nih..lahh korng phm kann...korang2 yg pernah berkapel
mesti pernah putus cinta kn..mesti sakit gler2 lah hati korang time tuh kan...aq dah agk dh..
hehehe..yerlah, adat manusia weiii kalau putus cinta mesti hati rasa sakit, perit, pedih..

orang2 yg xpernah alami mgkin xtahu cmner rasa sakitnyer tp tipulah xkan xda lgsng yg
xpernah rasa sakit putus cinta...sakit nyer tuh cm dicucuk2 ngn kaca ( perghh ayt xleh blah )
hahaha..tp btol lah...smpai kdg2 kita dah xleh thn sakitnyer putus cinta..huhuhu..aq pernah 
rasa sakitnyer putus cinta...smpai wat aq dmm, haaa..tgk tuh penangan putus cinta..gler kuatlah..
nak dkt smggu gak aq xda selera nak makan..kwn2 aq wat lawak pon aq xgelak, kalau x
aqlah org pertama yg ketawa cm pontianak kalau kwn2 aq wt lawak bodo..hahaha..

xsangka tol aq putuscinta nih bleh bg berjuta2 effect kat diri kita..yerlah bg yg tgh sekolah,
study kat kolej or U kalau putus cinta mseti dah xboleh nk fokus dlm plajaran or stdy..
mula lah otak tuh mgelamun mgenangkan nasib yg malang ,,ish3, cmnih yg parah..jgn 
kerana putus cinta hancur masa depan wooo...releks n cool jer...mana yg penting cinta or masa 
depan?? haa..kalau korang jwb cinta mmg aq hempuk ngn kayu bg korng sedar ckit..

kalau yg bekerja putus cinta mula lah xdtg kjer, wat kjer pon sambil lewa lah..ada pulak 
tgh2 typw kat komp wat kjer mngis teresak2..hahaha..aq gelak bknnyer nak ejek tp aq tkot
korang dok syok2 ngis nti kena current...hahaha..ada pulak yg putus cinta, dia nk putuskan
riwayat die sekali..senang ckp tuh mmg mnusia paling goblok!! tahu x goblok tuh per?? goblok
tuh mknenyer BODOH..ish3..mula lah nak gntung diri lah, kelar tgn lah..adeiii cm xda laki n 
pompuan jer lam dunia nih...per korng igt laki / prempuan lam dunia nih dah lenyap ker??
bukak lah ckit otak n minda tuh weiii..kalau sorang pergi sribu mari lah....ish3


haaa..so pkr2 kan lah yer..tuhan dah bg akal yg tol2 sehat..so pndai2 lah pikir
yg ne betul n salah...kalau korang putus cinta skali pon jgn nak terlalu down kan diri korang
tuh..korang boleh cari yg lebih baik dr korang dpt sebelum nih..insyaallah...orang yang baik n 
ikhlas sygkn seseorg akn dpt jodoh yg baik gak n ikhlas sygkn dirinye gk..insyaallah..allah tuh
kan maha adil ,,, =) .. so xmo cdeh2, hepi , cool n sempoi jer okeyh...=))

hopefully we can be a good friends♥ ♥ ♥

olohhh...ingatkan aq leh dapat 1 bilik ngn 'kwn baru ' yg baru aq kenal.. last2
die bg tahu die kena dftar ptg..lohhh..frust =( igkan leh dpt 1 blik sama2 .. sbb nthlah
aq rase cam sesuai kwn dgn dia..even xpernah jmpe or ckp dalm fon..nth ada chemistry tuh
cewahhh..hahaha, yerlah aq nih sbnrnyer sush nak rapat ngn orang..bknyer sombong tp nthlah
aq kalau dpt kwn yg xsekepala nih mmg leceh ckit..aq xnk hipokrit berkawan ngn org..
mesti korang igt aq nih pemilih kan dalam berkawan..hahaha, bkn memilih kwn r beb..
aq kwn ngn org bknye pndg pada rupa, dia kaya ker or tidak , pndai ke tak...tuh smuenyer
xpenting..pada aq kalau dah berkwan tuh biarlah jadi kawan tuk selamanyer sng kata jd bff ..

haaa..back 2 story nih haaa...aq nih kalau dah start berkawan prasan ckit..hahaha..igtkan 
boleh lah jadi bff kpd ida..huhuhu.. yerlah aq nih dh lah nk merantau tmpt org..so sng ckit kalau
ada kwn rapat yg duk trengganu tuh..hahaha ( gelak mbil ksempatan ) xmo mrh yer ida..
intan gurau jer..hehehe..aq ada gak cerita kat parents aq pasal ida , then dorang kata muka aq
ngan ida sama..haha, cuma ida putih aq nih terputih ,haha ( prasan putih je aq nih ) ;p ..
xcaya muka aq ngn ida sama..mehh cni aq nak tnjukkan sat yer...hahaha
tp nk mnx maaf kat ida dulu, termabil pic die ,,satu jer idaaa...xbnyk pon..heheehhe

ini aq..intan hehe
ini ida..haha, sory ida..pnjm jp jer aw pic nih..hehe

haaa..amacam sama x muka kitorg?? hahaha..yerlah..muka pon dah sama comey,
cun, cantik ..kan3 tol x ida?? hahaha...yerlah org kata kalau kita ada jodoh mestilah
muka seakan2 or sama kan..tuh dah nmpak sgt aq ngan ida ada jodoh..haaa korg jgn pkr
bukan2..kita org bkn lesbo okeyh !! hahaah..nih jodoh berkwan lah..huhuhu

notes to ida : its okey kalo kte xdpt 1 blik or hostel.. apa2 pon kita still satu kos n hopefully
satu kelas lah kan..lohh..mesti lah satu kelasnyer, kalau xsatu kelasa..aq ngn ida akn wat 
demonstrasi kt UMT..;p hahahaha..pastuh kita bakor jer hostel tuh ek ida..amacam brani x???
hahaah...per2 pon aq harap sgt dpt mnjadi kwb bek kpd ida..sush sng ke pe2 jer lah
sama2 tlg..dah nmenyer kwn bek kn?? tuh dah smestinyer tggungjwb kita...huhuhu




p/s : harap akan kekal wlaupon dah hbiz stdy dkt UMT =)