Monday, 15 August 2011

zaman sekolah dulu beb !! =)

Assalamualaikum & 1 blogger .

pejam celik pejam celik, hari nih dah masuk puasa yang ker 16 kan.
rasa sekejap jer masa tuh berlalu . dahlah sok aq test jpj , hahaha.
habislah aq cmnih . redha jer , huhu . doakan aq okeyh ! =)

ish3, tengok aq dah mula merepek ..huhu aq bukanyer nak cerita 
tentang puasa ker jpj ker , tapi tentang perkara2 yang berlaku 
masa zaman sekolah kita dulu2 . sapa2 yang bersekolah pada
tahun 70 / 80 / 90 mesti akan lalui perkara2 nih. 


1 ) boleh dikatakan setiap minggu mesti ada salesman/woman yang akan
datang jual buku cerita  . hari nih bagi list , esok minta duit beli walaupun
dah tahu cerita buku tuh . yang paling syok bila salesman/woman
yang datang jual susu . ingat lagi tak ? diorang akan bagi list juga pastuh
dekat list tuh ada macam2 perisa . masing2 brebut2 nak order trmasuklah
aq dulu . haha ( aq plih perisa cokelat aw )

2 ) kalau dekat library , kita memang tak kan baca buku cerita lah  tapi
just tengok gambar2 dalam buku tuh . bila ada program NILAM mula lah
masing2 sibuk pinjam buku dekat library , tapi sekadar tulis tajuk buku apa
bukanye baca pon. hahaha 

3 ) pakai pensel box yang boleh tarik depan belakang ataupun bertingakt
 lepastuh ada sharpener dekat tengah2 . comel kan. haha

ingat tak pensel box nih ? hahaha

4 ) beli pemadam banyak yang ada gambar ultraman , hello kitty lah .
tapi bukan untuk memdam , tapi untuk main lawan pemadam .hahaha
selalu main time cikgu tak da dalam kelas . syok2 !!

5 ) cikgu2 pulak pakai pembaris kuning panjang yang ada pemegang dekat 
tengah2 . tapi tak pernah pulak tenagok cikgu pegang dekat tengah2 tuh kan ?
hahaha

6 ) bulu ayam jadi ramping sebab dijadikan rotan . silap sikit jer mesti dapat
kena penangan bulu ayam nih .hahaha

7 ) kalau dalam kelas kita buat bising , habislah muka kita kena conteng dengan
kapur . macam2 corak cikgu conteng dekat muka kita .hahaha , kalau tak
conteng , cikgu akan baling kapur tuh dekat muka kita ataupun baling duster.
uihhh..dasyat2 .hahaha

amacam ?? ingat lagi tak ?? haha. tak macam zaman sekolah budak2 sekarang.
tak rasa benda2 mcmnih . yerlah , zaman makin moden dan berubah . tapi
pada aq zaman sekolah dulu yang paling syok !! betol tak ? hahaha
* credit to my frendz isham yang bagi kongsi =))

No comments:

Post a Comment