Friday, 12 August 2011

LAGU VS MAKAN

Assalamualaikum & 1 blogger .

Mesti korang pelik apa kaitan fakta lagu vs makan kan . betul tak ??
korang tahu tak , genre lagu yang kita dengar boleh effect pada
cara kita makan macam mana . 


ok . kalau korang dengar lagu sedih or berunsurkan sedih ker . senang cerita 
lagu tangkap leleh . korang ada selera tak nak makan ? mesti tak ada kan.
lagi korang dengar lagu tangkap leleh nih lagi lah terbantut selera korang
nak makan . lama2 satu biji nasi pon korang tak jamah . yerlah , layan perasaan
konon . huhuhu

dari pak google ;p

kalau korang dengar lagu rancak waktu makan , mcm mana selera korang time
nak makan tuh ?? mesti laju kan . macam orang makan tak cukup pinggan . hahaha .
bila dengar lagu rancak time makan , automatik mood kita akan happy  n kita
makan pon tak dalah macam nak tak nak makan kan . so , tak dalah membazir 
makanan tuh kan ?? hehehe 

cilok dari pak google gak . hehe

so , moral or the storiee kalau nak makan dengan tenang ker , rajin2 lah
dengar lagu yang menenangkan bukanya dengar lagu rock kapak or
tangkap leleh . nanti barulah kita dapat menikmati makanan kita dengan
tenang gak . tak caya ?? try sendiri yer ;p



No comments:

Post a Comment