Wednesday, 24 August 2011

Dah tak da rasa malu ker??


Assalamualaikum ...pejam celik hari nih dah 24 hari kita berpuasa kan...cepat betul
masa berlalu...minggu depan dah raya..korang semua dah buat preparation untuk raya
belum?? aku belum kot ...malas, hahaha. bukanye malas nak raya, tapi mood raya tuh
belum ada lagi..nak tahu nape belum ada mood nak raya, pergi jer dekat entry aku yang
ini teringin nak ada mood raya !! ..ok2, aku bukan nak citer pasal raya ker..tapi pasal
pasangan 'hot' bercinta sampai tak ingat orang sekeliling..huhh

Tadi aku keluar dengan mak aku, beli barang2 yang aku belum beli utk masuk U nih..
tengah2 syok pilih tudung dengan mak aku, terpandang satu kapel nih yang tak reti2 malu
'bermesra' depan public..kalau bermesra gelak2 ker its okeyh lah .still tak sakit mata tengok
tapi nih dah over2 weii..naik menyampah, geli aku tengok.. mak aku geleng kepala jer..

kalau yang 'bermesra' tuh dah besar means dah dewasa lah, aku ok kot ..hahaha..bukanlah, 
diorang dah besar so boleh pikir kan, kalau still buat cam tuh memang wire2 dekat otak tuh
dah shot..tapi kapel yang aku tengok nih still budak sekolah..even diaorang tak pakai baju
sekolah, aku dapat agak lah diorang nih still sekolah.. tengok muka pon tahu, tak matang lagi..

cara pakaian pon dah tahu budak sekolah..ish, tolonglah still budak sekolah tapi perangai
berlagak cam dah besar sangat..per korang ingat nih london, australia?? eh3, mana
 pergi agaman bangsa kau wehh?? kalau kau tuh bukan agama islam, okeyh aku
 boleh terima tapi kau tuhagama islam , bangsa melayu , pakai tudung !!! apa dah tak ada
 rasa malu ker 'bermesra' depan public . mak aku sampai cakap, kalau
 mak ayah budak nih tahu, perghh mana nak letak maruah
dorang wehh.. tuh lah nak buat sesuatu tak pikir, pkir syok jer ! pkir sedap jer !
 sorry 2 say but itfacts right?? hurmm..cam korang jer kapel dalam dunia nih...

aku pon kalau dating tak da lah smpai camtuh wei * pernah dating ker? haha . jaga 
lah sikitadab tuh, jaga batas ! kalau nak bercinta boleh tapi kena lah pikir yang mana baik
 yang manaburuk.. nih tak , main terjah jer, main hembus jer.. tak pikir per orang2
 yang pndang korangcakap.. uihh,, tadi aku nak jer pergi sekolahkan dorang,
 sebaik mak aku tahan *berani lah akunih sangat, haha .kalau tak memang
 dekat situ juga aku bagi free exam SPM .

bila aku dah pandang2 tuh, ingatkn paham rupenye makin menjadi2 miang dorang tuh.. nak jer
aku hempuk dengan kerusi, ish sebaik tak da kerusi dekat tepi kedai tuh, kalau tak memang
dah arwah..aku pelik betul lah, dalam bulan puase bulan mulia kot, tapi ada gak manusia
yang tak reti2 nak respect..oiii mana pergi maruah korang weii??nih lah akan berlaku kalau
dah tak da langsung sifat malu dalam diri tuh..sedar2 lah weii..ish3

nih nak habaq sat nahh, budak2 sekolah dekat luar tuh korang2 tak yah lah nak terlalu
taksub bercinta ..hidop korang sekarang hanya ada dalam mimpi jer, bukan realiti..
pikirlah mak ayh dulu sebelum buat satu perkara..satu jer prinsip aku pegang dari dulu
sampai sekarang 'AKU TAK AKAN BUAT PERKARA YANG BOLEH 
MENJATUHKAN MARUAH MAK AYAH AKU !! ' alhamdulillah, aku akan 
pegang prinsip nih sampai bila2 walaupun masa tuh dah berkahwin =)

p/s : cinta2 gak, cinta pada ALLAH lagi MULIA 

No comments:

Post a Comment